Bodembedekking

De ideale bodembedekker voor tuin, moestuin of tussen bomen en planten

Olifantengras is een duurzaam, natuurlijk en biologisch afbreekbaar product,uitermate geschikt als bodembedekker, dat eveneens de ondergrond bemest. Boomschors en houtsnippers bevatten zuren die uittreden en daarmee verzuring van de bodem veroorzaakt. Olifantengras bevat geen zuren, en is daarmee een product dat geleidelijk als natuurlijke meststof gaat optreden. De bodem bedekken met 8 tot 10 cm snippers is voldoende. Onder de snippers blijft de bodem vochtig. Jaarlijks een beetje bijvullen is voldoende.

Dé duurzame, biologische en natuurlijke bodembedekker

  • Goed tegen onkruid, niet meer schoffelen en geen gebruik meer van onkruidbestrijdingsmiddelen.
  • Goed voor de bodemgesteldheid, miscanthus is zeer vezelrijk en heeft daarom geen negatief effect op de bodemgesteldheid (PH-niveau neutraal).
  • Goed voor de bodemstructuur, verbetert het bodemleven.
  • Goed voor de planten, tegen ziektes, bacteriën en schimmels op de bodem.

Tussen de bloemen en de planten

Het beste voor de tuin, je planten en de bloemen en voor de bodem.  Vervolgens scheelt het een hoop schoffelwerk en onkruid wieden.

In de moestuin

Ook in de moestuin doet olifantengras als bodembedekker zijn werk als duurzaam en biologisch product. Het dekt mooi af, en je producten zoals bijvoorbeeld de aardbeien hangen niet in de modder. Door de afdekking is de moestuin veel minder bewerkelijk en er zijn direct mooie looppaden tussen de groenteperken. Ook in de moestuin zal olifantengras de bodem niet verzuren.